tomzijlstra.nl

Nieuws

Deel 1 op de longlist van de Anton Wachterprijs!

Donderdag 07-08-2014

 

Even springt mijn hart van vreugde op: deel 1 ('Lucas scholier') van mijn romancyclus 'Soms priemt een lichtstraal' staat op de longlist van de Anton Wachter Literatuurprijs 2014! Dat is meer dan ik verwacht had! Er zijn 93 inzendingen. Hoeveel daarvan op de longlist staan, weet ik niet. Vijftien? Tien? Begin september komen ze met de shortlist. Spannend!

Signeersessie Boekhandel Cursief, Gorinchem

Persbericht

 

PRESENTATIE NIEUWE BOEK TOM ZIJLSTRA IN CURSIEF

 

Volgende week verschijnt het boek 'Lucas student', het 2e deel van de semi-autobiografische romancyclus 'Soms priemt een lichtstraal' van de in Gorinchem woonachtige auteur Tom Zijlstra. 'Lucas scholier', het 1e deel, kwam in mei van dit jaar uit. De romancyclus beschrijft de volwassenwording van de adolescent Lucas in de roerige jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Het is de tijd van flower power, studentenopstanden en vrije liefde. ‘Het persoonlijke is politiek’ is een adagium uit die jaren.

 

In deel 2 van de cyclus komen de latere studentenjaren van de medisch student Lucas aan de orde: de co- assistentschappen in verschillende ziekenhuizen, zijn deelname aan de linkse Utrechtse Muurkrantorganisatie en de verwording van de radicale studentenvoorhoede. De hoofdpersoon, nooit erg gelukkig in zijn omgang met het andere geslacht, ontmoet er zijn grote liefde. Een liefde die behoorlijk op de proef gesteld wordt.

 

 

 

 

Tom Zijlstra (1947) zwerft het grootste deel van het jaar met zijn vrouw Ans door de wereld op hun zeiljacht ‘Dulce’. Tom Zijlstra is nu gepensioneerd. Voorheen was hij ondermeer arts in de verslavingszorg en ruim 20 jaar ziekenhuisdirecteur in Utrecht, Gorinchem en Enschede.

 

Op zaterdagmiddag 16 november 2013 vanaf 16.00 uur is er in Boekhandel Cursief, Kruisstraat 4, in Gorinchem gelegenheid om de auteur te ontmoeten en het boek te laten signeren.

__________________________________________________________________________________

Voor de pers: inlichtingen over dit persbericht bij

Literaire wijnproeverij

Uitnodiging!

 

 

 

 

Een goed boek bij een goed glas wijn!

 

Op zaterdagmiddag 23 november 2013 beleg ik in Wijnhuis Heukelum

(Gasthuisstraat 1, 4161 CA Heukelum, tel. 0345.633977)

een literaire wijnproeverij

met mijn jarenlange vriend en (nog steeds) kersverse auteur

 

Tom Zijlstra

 

Van 14.00 – 17.00 uur zal de schrijver in het bekende proeflokaal aanwezig zijn om deel 2 (‘Lucas student’) van zijn romancyclus

‘Soms priemt een lichtstraal’

aan de vrouw en de man te brengen (EU 19,95)

en te signeren als u daar prijs op stelt.

Ook kunt u deel 1 van de cyclus nog aanschaffen.

U vindt op de proeftafel enige speciaal voor deze gelegenheid

‘uitgelezen’ rode en witte wijnen.

 

Wij stellen uw aanwezigheid op deze unieke proeverij op hoge prijs!

Inge Hogerdijk